Aanvragen van een woning taxatie

Snel en doelmatig inzicht in de waarde van uw (toekomstige) woning? Wij helpen u graag op weg. Onderstaande aandachtspunten zijn belangrijk bij het aanvragen van een taxatie.


Prijsopgave
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij hanteren een vaste opbouw met eventueel bijkomende kosten voor specifieke situaties. Bij aanvraag van de prijsopgave heeft u de mogelijkheid om dit te vermelden


Overleg
Voorafgaand en na afloop van de taxatie treden wij graag in overleg met u en/of uw tussenpersoon voor een toelichting op het rapport. Wij geloven er zelfs sterk in dat uitgebreid contact tussen opdrachtgever(s) en taxateurs altijd raadzaam is.


Validatie
In een groot deel van de gevallen is een gevalideerd taxatierapport noodzakelijk. De taxatie wordt in dit geval door een externe en onafhankelijke organisatie beoordeeld. Een gevalideerd rapport is namelijk vereist voor acceptatie van het rapport bij een geldverstrekker. SRMT is aangesloten bij verschillende van deze validatie-instituten (NWWI / Taxateursunie) . In sommige situaties is validatie van het rapport overigens niet noodzakelijk


Opdrachtbevestiging
Bij akkoord op de prijsopgave ontvangt u van ons via email de opdrachtbevestiging. Uw opdracht is definitief na digitale bevestiging via e-mail


Doorlooptijd
De doorlooptijd van uw taxatie is afhankelijk van verschillende factoren zoals toegang tot de woning, beschikbaarheid van noodzakelijke informatie en de validatie. In algemeenheid hanteren wij een doorlooptijd van maximaal 10 werkdagen na opdrachtverstrekking. Desgewenst kunnen wij de taxatie in overleg ook met spoed uitvoeren.


Informatie noodzakelijk voor de taxatie
Wij zijn sterk afhankelijk van de beschikbare informatie. Meestal wordt deze informatie aangeleverd door de verkopende makelaar en/of uw tussenpersoon. De voor de taxatie noodzakelijke informatie is eventueel ook door u zelf te leveren. Bij aanvang van de opdracht ontvangt u van ons een overzicht welke informatie noodzakelijk is.


Afspraak maken
Wij maken zo spoedig mogelijk een afspraak met de eigenaar/gebruiker of verkopend makelaar van het te taxeren object. Zodra wij een afspraak hebben gemaakt voor de taxatie zullen wij u hier over informeren. U hoeft zelf verder niets te doen.


Voorwaarden
Op al onze werkzaamheden, dus ook bij taxaties, zijn de voorwaarden VastgoedPRO van toepassing. Deze voorwaarden zijn voor zowel consumenten als professionele opdrachtgevers beschikbaar.


Afstand
Voor de taxaties van woningen geldt meestal dat een taxateur taxaties kan verrichten in een werkgebied. Dit werkgebied is een straal van 20 kilometer gerekend vanaf het kantooradres. SRMT is gevestigd in het centrum van Rotterdam wat betekent dat wij door geheel Rotterdam en ook daarbuiten woningtaxaties kunnen uitvoeren. Voor bedrijfsmatig vastgoed (BOG) is er overigens geen beperking van werkgebied.


Bedrijfsmatige taxaties
SRMT is er voor Rotterdammers maar ook Rotterdamse bedrijven. Dit betekent dat wij ook uw bedrijfsmatige vastgoed kunnen taxeren. Sterker nog, wij beschikken over  NRVT gecertificeerde taxateurs Bedrijfsmatig Vastgoed. Voor uw bedrijfsmatige taxatie hanteren wij uiteraard gunstige voorwaarden en een specifieke prijsopbouw.  Kijk ook op onze pagina over taxeren van bedrijfsmatig vastgoed


Soorten taxaties
Wij kunnen al uw taxaties gegarandeerd uitvoeren. Dit is ongeacht het doel van de taxatie, type object en de locatie. Heeft u een taxatie van een bijzonder object of voor een speciaal doel? Bekijk ook onze pagina over soorten taxaties.