Horeca Taxateur én Makelaar regio Rotterdam

Al eeuwenlang vormt horeca het kloppende hart van gastvrijheid, plezier en ontspanning. Of het nu gaat om gezellige cafés of sfeervolle restaurants, de horeca is een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven. Als gespecialiseerd taxateur én makelaar voor horeca beseffen wij dat een succesvolle horeca-onderneming begint bij de juiste huisvesting op de perfecte locatie.

Onze rol als taxateur én makelaar voor horeca omvat het adviseren van diverse belanghebbenden, waaronder eigenaren, investeerders, exploitanten en geldverstrekkers. Wij richten ons niet alleen op de fysieke vastgoedcomponenten, zoals 'stenen en cement', maar bieden ook expertise op het gebied van bedrijfsovernames (inclusief goodwill en inventaris) en begeleiden u bij overeenkomsten en vergunningen.

Bij dergelijke overeenkomsten en taxaties kunnen vaak meerdere partijen betrokken zijn, zoals gemeentelijke instanties en woningcorporaties. Daarom beschikken wij over een uitgebreid netwerk van relevante contacten om ervoor te zorgen dat uw belangen optimaal behartigd worden.

taxatie en horeca taxateur en makelaar Rotterdam

Onze diensten als horeca taxateur én makelaar-taxateur omvatten onder andere:

  • Taxaties van vastgoed volgens de strenge normen van NRVT/EVS: Wij zorgen voor nauwkeurige en objectieve taxaties van horecavastgoed, rekening houdend met alle relevante factoren.
  • Makelaardij voor de aan- en verkoop van horecavastgoed: Of u nu een horecazaak wilt verwerven of van de hand wilt doen, wij begeleiden u gedurende het gehele proces en zorgen voor een soepele transactie.
  • Bemiddeling en advies bij bedrijfsovernames (inclusief goodwill en inventaris): Onze expertise strekt zich uit tot de complexe aspecten van bedrijfsoverdrachten, zodat u met vertrouwen kunt handelen.
  • Huurovereenkomsten, huurprijsherziening en indeplaatsstelling: Wij bieden begeleiding bij het opstellen van huurovereenkomsten en staan u bij in gevallen van huurprijsaanpassingen en indeplaatsstelling.

Lid van VastgoedPro en registraties bij VastgoedCert en NRVT

Onze professionaliteit en betrouwbaarheid als horeca makelaar-taxateur worden onderstreept door onze erkenning als lid van VastgoedPro en onze registraties bij kwaliteitsregisters zoals VastgoedCert en NRVT. Dit stelt ons in staat om het verschil te maken en u te voorzien van hoogwaardige makelaarsdiensten en gecertificeerde taxaties.

Bij SRMT staan wij klaar om uw belangen in de horecabranche te behartigen en te zorgen voor een solide basis voor uw horecaonderneming. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u van dienst kunnen zijn als uw betrouwbare horeca taxateur en makelaar in Rotterdam. Samen creëren we de perfecte omgeving voor uw horeca-avontuur.

Uiteraard mag u, als professionele partij op het gebied van Horeca, van ons professionele makelaarsdiensten en gecertificeerde taxaties verwachten. Als erkend lid van VastgoedPro en met de aansluiting bij de kwaliteitsregisters van VastgoedCert en het NRVT maken wij al het eerste verschil!

Antwoorden op uw vragen

Hoe wordt de waarde van de inventaris en goodwill van mijn horecabedrijf bepaald tijdens een taxatie?

Bij een taxatie wordt de waarde van de inventaris, zoals keukenapparatuur en meubilair, en de goodwill, de toekomstige winstverwachtingen van het bedrijf, beoordeeld. Deze waardes zijn cruciaal, vooral bij de verkoop van het bedrijf. De inventaris wordt beoordeeld op basis van de huidige staat en marktwaarde, terwijl de goodwill wordt ingeschat op basis van de te verwachten toekomstige winsten.

Wat is ‘huurdersbelang’ en hoe wordt dit getaxeerd?

‘Huurdersbelang’ omvat investeringen gedaan door de huurder in een gehuurd pand, zoals gebouwgebonden installaties of verbouwingen. Bij een taxatie wordt bepaald welke investeringen zijn gedaan en hoe deze de waarde van het pand beïnvloeden. Dit is belangrijk om duidelijkheid te krijgen over wat bij het pand hoort en wat de waarde hiervan is.

Hoe worden de bedrijfseconomische en commercieel economische aspecten meegenomen in een horecataxatie?

Antwoord: Bij een horecataxatie worden de bedrijfseconomische en commercieel economische aspecten geanalyseerd om de verdiencapaciteit en potentiële investeringen te bepalen. Deze analyse vormt de basis voor de waardering van zowel het pand als de onderneming, waarbij gekeken wordt naar rendement en locatie.

Waarom is een taxatie belangrijk voor financieringsaanvragen en herfinanciering?

Antwoord: Voor financieringsaanvragen of herfinanciering van horeca onroerend goed of bedrijfsexploitatie is een taxatie vaak vereist. Dit geeft geldverstrekkers een duidelijk beeld van de waarde van het pand of de onderneming. Eigenaren moeten relevante financiële gegevens aanleveren voor een accurate taxatie.

Wat is het belang van een taxatierapport voor verzekeringsdoeleinden, bijvoorbeeld na brandschade?

Een taxatierapport is essentieel voor het bepalen van de herbouwwaarde van een pand na schade, zoals bij brand. Dit beïnvloedt de uitkering van verzekeringen en helpt bij het onderhandelen over verzekeringspremies. Een actueel taxatierapport zorgt ervoor dat de geschatte herbouwwaarde zo nauwkeurig mogelijk is.

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.