Praktische informatie

Snel en doelmatig inzicht in de waarde van uw (toekomstige) onroerende zaak? Wij helpen u graag op weg.

Opdracht verstrekken
Mogen wij uw taxatie uitvoeren?  Het beste kunt u ons hierover telefonisch informeren of via het contactformulier op deze website. Na ontvangst van uw opdracht nemen wij contact met u op om alle details te bespreken. Deze details zullen wij ook schriftelijk bevestigen via e-mail. Uw opdracht is definitief na schriftelijke bevestiging via e-mail.

Afspraak maken
Wij maken zo spoedig mogelijk een afspraak met de eigenaar/gebruiker of verkopend makelaar van het te taxeren object. Zodra wij een afspraak hebben gemaakt voor de taxatie zullen wij u hier over informeren. U hoeft zelf verder niets te doen.

Voorwaarden
Op al onze werkzaamheden, dus ook bij taxaties, zijn de voorwaarden VastgoedPRO van toepassing. Deze voorwaarden zijn voor zowel consumenten als professionele opdrachtgevers beschikbaar.

Validaties
SRMT is aangesloten bij diverse validatie-instituten voor de validatie van taxaties (o.a. NWWI / Taxateursunie ). Validaties zijn vooral noodzakelijk bij het kopen van een woning onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voor deze validaties zijn er normen opgesteld waar taxateurs aan moeten voldoen. Ook als u geen gebruik maakt van NHG kan het toch zo zijn dat uw geldverstrekker een taxatie vereist die voldoet aan deze normen.

Afstand
Voor de taxaties van woningen geldt meestal dat een taxateur slechts taxaties kan verrichten in een werkgebied. Dit werkgebied is een straal van 20 kilometer gerekend vanaf het kantooradres. SRMT is gevestigd in het centrum van Rotterdam wat betekent dat wij door geheel Rotterdam woningtaxaties kunnen uitvoeren. Voor bedrijfsmatig vastgoed (BOG) is er geen beperking van werkgebied.

Bedrijfsmatige taxaties
SRMT is er voor Rotterdammers maar ook Rotterdamse bedrijven. Dit betekent dat wij ook uw bedrijfsmatige vastgoed kunnen taxeren. Sterker nog, wij beschikken over  NRVT gecertificeerde taxateurs Bedrijfsmatig Vastgoed. Voor uw bedrijfsmatige taxatie hanteren wij uiteraard gunstige voorwaarden en een specifieke prijsopbouw.  Kijk ook op onze pagina over taxeren van bedrijfsmatig vastgoed

Overleg
Voorafgaand en na afloop van de taxatie treden wij graag in overleg met u en/of uw tussenpersoon voor een toelichting op het rapport. Wij geloven er zelfs sterk in dat uitgebreid contact tussen opdrachtgever(s) en taxateurs altijd raadzaam is.

Prijsopbouw  
De prijzen van onze taxaties zijn all-inclusief. Dit betekent dat alle kosten zijn inbegrepen. Tot de kosten van een taxatie behoren onder andere; Kadaster, Legeskosten, validatie-kosten, uitwerking taxatie waaronder kantoorkosten en reiskosten.

Soorten taxaties
Wij kunnen al uw taxaties gegarandeerd uitvoeren. Dit is ongeacht het doel van de taxatie, type object en de locatie. Heeft u een taxatie van een bijzonder object of voor een speciaal doel? Bekijk ook onze pagina over soorten taxaties.